Williams Premium Canned Cocktails
De vraag van de klant

Corona is een zwarte bladzijde, toch heeft het ook de nodige creativiteit aangewakkerd waar mooie initiatieven uit zijn gerold. Eén hiervan is Williams Premium Canned Cocktails. De cocktailbar moest deuren sluiten, maar kreeg het slimme idee om zes cocktails in te blikken en te verkopen voor thuis. De ready to serve cocktails moesten elk thuismoment een smaakvolle upgrade geven. Today’s Specials werd benaderd om de lancering op zich te nemen en naamsbekendheid te genereren.

Wat hebben we gedaan?

• Online brainstorm (want: Corona ☹)

• Communicatieplan: strategiebepaling, vaststellen doelgroep, kernboodschap, inzet communicatiemiddelen

• Opzetten social media: Instagram & Facebook

• Contentcreatie: activatie social media kanalen

• Landelijk perstraject voor veel free publicity

• Online advertenties

We vragen ons eerst af wat er speelt in de huidige maatschappij, ofwel wat zijn de key insights? De beleveniseconomie, een groeiende markt voor het drinken van cocktails en de toenemende interesse in online shopping zijn de belangrijkste research findings. Nadat de communicatiedoelgroepen-, -doelen en -boodschap zijn vastgesteld, rolde er het volgende concept uit: “a night out in a can”. Branded boxen met alle zes de smaken cocktails, bijpassende glazen en garnering werden opgestuurd naar diverse landelijke media. Naast B2C werd ook B2B aangeschreven, om zo ook aandacht te wijden aan de mogelijkheid voor horecagelegenheden een premium cocktail te serveren zonder alle benodigde tools in huis te halen. Het persbericht en de opvolgende pitches werden gelijk goed opgepakt. Een bom ontplofte en er zijn onwijs veel mooie publicaties behaald:

• Meerdere lifestyle magazine publicaties, zoals Beau Monde, &C Magazine, Linda en Libelle Specials.

• Verschillende online- en print publicaties in regionale media, zoals het AD en PZC.

• Online artikelen op lifestyle websites, zoals Amayzine en Nouveau.

• Publicaties door vakmedia, zoals Entree, Misset Horeca en Eatly.

Dankzij deze free publicity en razende opstart van de social media kanalen is Williams Premium Canned Cocktails een begrip in Rotterdam en omstreken, ook nu de lockdowns voorbij zijn. Naast een genietmomentje voor jezelf, een upgrade aan jouw thuisdiner of tijdens een avondje uit, dienen de Williams Premium Canned Cocktails ook als perfect cadeau voor een ander. De meerwaarde van ingeblikte cocktails is opgemerkt, so we did a great job!

OOK ZO’N VRAAGSTUK?
Neem contact op met
!
Gerelateerde Items
Terug naar overzicht