By Jarmusch wint NK Lekkerste Pannenkoek met ‘The American Classic’

Een creatieve versie van de klassieke Amerikaanse pannenkoek waarin alles klopt” oordeelde de lovende vakjury bestaande uit chefs en branche experts tijdens de uitreiking van het NK Lekkerste pannenkoek. Chef Rohini Atwaroe van breakfast diner by Jarmusch dook in de geschiedenis van de Amerikaanse blueberry pancake en gaf het recept een verrassende twist door te kiezen voor  ingrediënten als brown butter, whiskey glazed bacon strips, lavendel infused maple syrup en sinaasappelzest. “De blueberry-bacon pancake was voorheen al favoriet bij onze gasten en wordt als ontbijt en als lunch besteld. Ik kan niet wachten deze nieuwe prijswinnende variant voor hen te bereiden!” Zegt de trotse chef. Maandag 23 januari staat hij op de kaart van by Jarmusch. Rohini werkt sinds juni 2021 in de zaak en won in haar eerdere carrière al eens het NK Lekkerste Burger. “We zijn ontzettend trots haar in ons team te hebben”, zegt Ruben Venema, eigenaar by Jarmusch. “Ze blijkt dus duidelijk de juiste chef op de juiste plek.

Salted vanilla

Iedereen houdt van salted caramel” weet Rohini “dus waarom niet van salted vanilla?” De fluffy vanilla pancake met zwarte bessen is de basis van de prijswinnaar. Aan het zoete van de pannenkoek voegde ze hartige whiskey glazed bacon toe. Een Amerikaanse collega inspireerde haar voor het gebruik van bloemige lavendel infused maple syrup, dat samen met de nootachtige zoute brown butter en de hint van citrus uit de sinaasappelzest zorgt voor een perfecte smaakbalans. Voor de kinderjury, waar chef Rohini Atwaroe ook als winnaar uit de bus kwam, werd een versie zonder alcohol gemaakt.

NK Lekkerste Pannenkoek

Het NK Lekkerste Pannenkoek is onderdeel van het NK De Lekkerste, de nieuwe versie van de Lekkerste Wedstrijden. Deze vakwedstrijden worden al sinds 1984 georganiseerd. Het NK Lekkerste Pannenkoek is een initiatief van Stichting de Lekkerste Wedstrijden, met als partner o.a. Koninklijke Horeca Nederland en ROC Mondriaan.

Over by Jarmusch

By Jarmusch opende in 2017 haar deuren in het Industriegebouw aan de Goudsesingel in Rotterdam. De breakfast diner is sindsdien een vaste plek voor vroege vogels, ochtendmeetings of een rustig ontbijt of lunch met collega's of vrienden. By Jarmusch serveert de hele dag door ontbijtklassiekers en moderne bowls, sappen en koffies. Binnenkort openen ze een nieuwe vestiging in Rotterdam-West.

Liselore Holman
Sr. PR Consultant
Gerelateerde items
Terug naar overzicht