De Beren opent deze zomer een nieuwe vestiging in Helmond

Zes jaar lang stond het moderne paviljoen aan het Burgemeester Geukerspark leeg. Een opvallende plek midden in Helmond waar het altijd nét iets te stil bleef. Ooit al gepland als vestiging van De Beren, maar door corona verdwenen de plannen tijdelijk van tafel. Deze zomer komt daar eindelijk verandering in: het populaire restaurantconcept strijkt in augustus neer in het hart van de stad. En dat doet het samen met Willem Raaijmakers. Een geboren en getogen Helmonder met een groot hart voor de horeca én zijn stad. “Telkens als ik hier langsliep, dacht ik: zonde dat zo’n mooie plek ongebruikt blijft,’’ vertelt Willem. ‘’Toen ik hoorde dat De Beren opnieuw plannen had voor deze locatie, wist ik het zeker: dit ga ik doen. Het voelde meteen goed, ik ben echt verliefd geworden op dit pand en de mooie omgeving, waar ook plek is voor spelende kinderen.’’

Horecaervaring en een lokaal hart

Willem kent de horeca als geen ander. Hij begon ooit als kok en werkte zich op naar leidinggevende functies in de recreatie en hotellerie. De afgelopen jaren was hij actief als F&B-manager, maar het ondernemersbloed begon steeds harder te kriebelen. Zijn hart ligt bij toegankelijke horeca met een gemoedelijke sfeer en herkenbare kwaliteit. Toen duidelijk werd dat De Beren opnieuw iemand zocht voor het leegstaande paviljoen, vielen voor hem alle puzzelstukjes op z’n plek. “Wat mij aanspreekt in De Beren is de eenvoud die klopt: royale porties, een toegankelijke kaart en een ongedwongen sfeer waar mensen zich welkom voelen. Ik geloof echt dat dit in Helmond perfect past.’’ Als rasechte Helmonder voelt Willem zich diep verbonden met zijn stad. Hij kent de straten, de mensen en de lokale mentaliteit. “Het is juist die vertrouwdheid die dit voor mij zo bijzonder maakt,” vertelt hij. “Je doet het niet zomaar ergens. Je doet het in je eigen stad, voor je eigen mensen.”

De Beren Helmond

De nieuwe vestiging komt op een centrale locatie aan het Burgemeester Geukerspark, op loopafstand van winkels, het kasteel, de bioscoop en andere publiekstrekkers. Het gebouw is licht en modern, met natuurlijke materialen, hoge ramen en een warme uitstraling. Binnen is plek voor 110 gasten, het riante terras biedt ruimte aan nog eens 180 mensen. Wat Willem betreft wordt De Beren Helmond een echte ontmoetingsplek. Niet alleen voor etentjes met het gezin of borrels met vrienden, maar ook voor een kop koffie na een rondje stad of een lunchpauze tijdens het winkelen. “Ik wil vooral een plek creëren die echt bij Helmond past,” zegt Willem. “Helmond is een stad waar mensen elkaar kennen en groeten op straat. Dat ‘ons kent ons’-gevoel zit hier in de genen. Ik wil dat je dat bij ons ook voelt. Dat je denkt: hé, dit is een plek waar ik graag terugkom.”

Over De Beren

Wat ooit in 1984 begon als een eetcafé aan de Noordsingel in Rotterdam, is nu uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende horecaformules van Nederland. Met ruim 48 restaurants en 29 bezorgrestaurants door heel het land verspreid, voorziet het De Beren concern haar gasten sinds jaar en dag van smakelijke gerechten en een gastvrije beleving. In augustus komt daar een nieuwe locatie bij in het kloppende hart van Helmond.

Noa Zeelenberg
PR Consultant
Gerelateerde items
Terug naar overzicht