Films kijken onder de sterrenhemel bij de Maaskantine in Rotterdam
Zomerprogramma gevuld met de beste (cult)films, spelletjes en quizzen

Picture this: een warme zomeravond, uitkijkend op de kabbelende Maas en een ijskoude cocktail in je hand. Het is ook dit seizoen weer goed toeven bij de Maaskantine in Rotterdam. Om deze zomervakantie in eigen stad nog onvergetelijker te maken, start de Maaskantine vanaf deze week een tof programma. Kom kijken naar de beste (cult)classics en blockbusters, speel een fanatiek spelletje 30 seconds of neem deel aan één van de quizzen met een team van je slimste vrienden. “In samenwerking met Pleinbios en Film in de Buurt, hebben we een heerlijk programma gemaakt voor aankomende zomer. Zo worden er spel -en quizavonden georganiseerd met prachtige prijzen. Tijdens Movie on the Beach kunnen gasten genieten van de beste films in de openlucht, met een schitterend uitzicht over de Maas en de lichtjes van de stad. Thuisblijvers hoeven zich deze zomer dus geen moment te vervelen bij ons!” vertelt eigenaar Ruben Venema.

Vakantiegevoel in eigen stad
Iedere vrijdag vindt er tijdens deze zomer een tof event plaats bij de Maaskantine, zoals de vertoning van de film Little Miss Sunshine op 30 juni en een 30 seconds-toernooi op vrijdag 6 juli. De echte slimmeriken kunnen zich met elkaar meten tijdens één van de vele quizzen, zoals The Ultimate TV Show Quiz op 20 juli. De films -een weldoordachte selectie van bekende cultclassics, afgewisseld met iconische blockbusters- worden vertoond op het strand op een groot openluchtscherm. Vooraf wordt de barbecue aangestoken en kunnen liefhebbers hun hart ophalen aan juicy smash burgers, malse short ribs, balsamico glazed pulpo en grilled veggies. Voor de grote dorst zijn er pitchers met de befaamde Maasgarita en sangria te bestellen. Daarnaast is er een uitgebreide cocktail -en drankkaart.

Showcase event: Curated by
Naast de lopende programmering, zal op zaterdag 8 juli, 12 augustus en 16 september 'curated by’ plaatsvindt bij de Maaskantine. Curated by is ontstaan dankzij een samenwerking met Stichting de Nieuwe Lichting en maakt het mogelijk om artiesten op een geheel eigen en persoonlijke manier te leren kennen. Tijdens het event staat de artiest centraal en zal hij door middel van bevriende artiesten en dj’s, speciaal eten en films de bezoekers een persoonlijk kijkje achter de schermen geven. De drie artiesten die centraal staan zijn: Beau Zwart, IKNOWNOA en Ruwhel & de Bigi Blues Band. Tijdens deze avonden wordt er een speciale dish geserveerd die in directe connectie staat tot de artiest.

Over de Maaskantine
De Maaskantine is dé zomerse hotspot gelegen aan de oevers van de Rotterdamse Maas. Met een relaxte mix van culinaire lekkernijen, frisse drankjes en een levendige sfeer, biedt de Maaskantine een onvergetelijke ervaring voor zowel locals als bezoekers van buitenaf. Of het nu gaat om gezellige borrels, smaakvolle diners, culturele evenementen of zomerse filmavonden, bij de Maaskantine ben je verzekerd van eindeloos plezier. Zie www.demaaskantine.nl voor het volledige programma en toegangskaarten.

Marthe Oltheten
PR Consultant & Copywriter
Gerelateerde items
Terug naar overzicht