Frietboutique trakteert fans tijdens opening op de Lusthofstraat

Wie iets te vieren heeft trakteert! Op vrijdag 7 april kunnen friet en ijsliefhebbers de opening van Frietboutique Kralingen wel heel smaakvol vieren. De nieuwe locatie opent die dag namelijk haar deuren in de gezellige Lusthofstraat en voorziet ál haar fans tussen 12:00 en 13:00 van gratis vers gedraaid ijs en van de huisgemaakte friet. En befaamd zijn die frietjes: het frietje met zuurvlees uit de 3D-printer won dit jaar zelfs de prijs van Beste Loaded Fries van Nederland. “We zijn ontzettend trots om uitgerekend in de Lusthofstraat de vierde locatie te openen. Ik ben opgegroeid in dit deel van Rotterdam, dus het voelt als thuiskomen”, vertelt mede-eigenaresse Pebbles van Noorden. “Om dan nu mijn oude buurt te voorzien van onze frieten is voor mij de mayonaise op de puntzak.

Champagne-ijs in de Lusthofstraat

Frietboutique staat bekend vanwege haar verrassende smaken; zowel voor de friet als voor het ijs. Zo is er voor de liefhebber champagne-ijs te proeven, uiteraard gemaakt van echte champagne. Het stoofvlees voor het traditionele frietje stoof komt bij keurslagerij én straatgenoot van Linschoten vandaan. “We willen een buurtfunctie vervullen met deze nieuwe Frietboutique. Een plek waar buurtbewoners jong en oud kunnen samenkomen om te genieten van een frietje of ijsje, gemaakt van verse en lokale producten”, aldus mede-eigenaresse Sammy Berendsen. De nieuwe locatie op de Lusthofstraat biedt ruimte aan ruim 30 gasten binnen en is dankzij een kindvriendelijke speelhoek een ideale locatie voor kinderfeestjes. Daarnaast wordt zomers het zonnige terras uitgebreid naar 40 zitplekken door middel van twee terrasvlonders.  

Een jong gezicht aan het roer

De nieuwste Frietboutique zal gerund worden door Rio Tjon-A-Tsien. Rio werkte hiervoor al twee jaar in de vestiging op de Witte de With. Dit beviel beide partijen zo goed, dat hij nu zijn geluk mag beproeven als bedrijfsleider van de nieuwe locatie. Dat is op zichzelf al een prestatie, maar daarnaast heeft Rio dit klaargespeeld op 19-jarige leeftijd. “Wat ooit begon als bijbaantje, is nu uitgegroeid tot een toffe carrière. Ik ben onwijs dankbaar dat ik de kans krijg om deze Frietboutique te leiden en mijzelf zo verder te ontwikkelen”, vertelt Rio opgetogen. “Het team staat er helemaal klaar voor en de sfeer onderling is top. We kunnen niet wachten om van start te gaan.

Over Frietboutique

Met nog drie vestigingen op de Rotterdamse Witte de With, de Bergse Dorpstraat en de Johannes Verhulststraat in Amsterdam, is Frietboutique een begrip. De Frietboutiques fungeren als 2-in-1 winkel; fijnproevers kunnen bij de Frietboutique ook genieten van schepijs van de Ijsboutique. De verse ingrediënten voor het ijs worden ingekocht bij lokale leveranciers voor een rijke smaakbeleving. De frieten van de Frietboutique worden met de hand gesneden van duurzame Agria-aardappels van Nederlandse bodem. De aardappels worden rechtstreeks ingekocht bij de boer, alvorens ze worden gepoetst, gesneden en gebakken in 100% plantaardige olie voor het beste resultaat. De friet en het ijs worden daarnaast ook geleverd aan diverse horecagelegenheden door heel het land.

Marthe Oltheten
PR Consultant & copywriter
Gerelateerde items
Terug naar overzicht