Frietboutique wint NK Loaded Fries met Fries from the Future

Friet met vegan 3D geprint zuurvlees weetjury unaniem te overtuigen

Fries from the future. Dat is de naam van het winnende frietje van de Frietboutique op het NK Loaded Fries. Een klassiek frietje zuurvlees, maar dan helemaal anders. Het vlees komt namelijk niet van een koe, maar uit de 3D printer. Geserveerd op huisgemaakte, verse friet en vervolgens afgetopt met een vegan mayonaise, zilveruitjes en peterselie en je hebt ‘vernieuwend plantaardig streetfood van een hoog niveau’ volgens de jury van het NK Loaded Fries. De smakelijke creatie is bedacht met behulp van de chefs van Ron Blaauw. Zij tipten de Frietboutique over de vegan bavette van Redefine Meat. Deze bavette is vervolgens 24 uur gemarineerd en daarna nog 2 uur gestoofd, voordat het de winnende topping van de loaded fries werd. Vera Stouten van Frietboutique Hillegersberg is uitzinnig over de winst: “Echt ongelooflijk dat we gewonnen hebben. Met zoveel andere sterke deelnemers, rekenden we er eigenlijk niet op. Maar de jury begreep ons concept en was lovend over de smaak. We kunnen niet wachten om de rest van Nederland ons frietje te laten proeven.”

Frietje zuurvlees voor de toekomst
Het klassieke frietje zuurvlees is nog steeds razend populair. Daarom besloot het team van Frietboutique en Jeroen Oosterveen -chef bij Ron Blaauw- twee werelden bij elkaar te brengen in hun Fries from the Future. Enerzijds de authentieke smaken van gestoofd vlees met verse friet, maar dan wel future proof en volledig vegan. “Toen we voor het eerst werkten met de vegan bavette van Redefine Meat, waren we direct onder de indruk van de kwaliteit en de smaak van het 3D geprinte ‘vlees’. Dit is wat ons betreft de toekomst, dus ook de meest logische keuze om dit vernieuwende product te gebruiken voor onze loaded fries.” Aldus Vera Stouten. De Fries from the Future zijn vanaf donderdag 19 januari te bestellen bij de vestigingen van de Frietboutique.

Over Frietboutique
Met drie vestigingen op de Witte de With, de Bergse Dorpstraat en de Johannes Verhulststraat, is de Frietboutique een begrip in Rotterdam en Amsterdam. De frieten van de Frietboutique worden met de hand gesneden van duurzame Agria-aardappels van Nederlandse bodem. De aardappels worden rechtstreeks ingekocht bij de boer, alvorens ze worden gepoetst, gesneden en gebakken in 100% plantaardige olie voor het beste resultaat. De friet wordt daarnaast ook geleverd aan diverse horecagelegenheden door heel het land.

Marthe Oltheten
PR Consultant & Copywriter
Gerelateerde items
Terug naar overzicht