Gastrovino La Liguria introduceert ‘blurring’ wine & food concept in Nederland

Wijnliefhebbers die zich graag te goed doen aan exclusieve wijnen van over de hele wereld, kunnen vanaf nu hun hart ophalen in de nieuwste winkel van Gastrovino: La Liguria. In de eerste vestiging in Leidsenhage introduceert Gastrovino een nieuw ‘blurring’ concept waarbij horeca en retail feilloos in elkaar overlopen. Gastrovino La Liguria is immers een wijnbar én -winkel in één. Met een assortiment van maar liefst 600 wijnen van over de hele wereld is de kans op het vinden van de perfecte wijn dan ook verzekerd. Leuk detail: naast het proeven van wijnen in de wijnbar worden gasten ook nog eens verwend met ambachtelijke Italiaanse delicatessen. Neem daarbij het professionele advies van de wijnsommeliers in de winkel en gasten gaan geheid naar huis met de best passende wijn voor dat privé diner of die uitgebreide borrel.

Groot assortiment van wereldse wijnen en delicatessen
Bij Gastrovino La Liguria genieten gasten op één plek van zowel luxe als toegankelijke wijnen, een uitgebreide wijnproeverij én delicatessen. De productspecialisten, gastheren en wijnsommeliers van Gastrovino La Liguria staan te popelen om gasten te inspireren met al hun kennis over internationale wijnen en Italiaanse delicatessen. Medeoprichter Damiano Piacenza vertelt: “We hebben prachtige wijnen van over de hele wereld op de kaart staan. Maar er is een speciale connectie met wijnen van Italiaanse bodem. Niet alleen omdat mijn roots in dit Zuid-Europese land liggen, maar vooral omdat Italië rijk is aan meer dan duizend druivensoorten die aan de basis liggen van de beste wijnen.” Samen met de selectie van luxe delicatessen – waaronder zalm, truffel en kaviaar – van tientallen verschillende landen en de traditionele Italiaanse producten die rechtstreeks uit Italië worden geïmporteerd, belooft Gastrovino La Liguria een ware smaakbeleving te zijn. Piacenza vult aan: “Onze wijnen en delicatessen kun je zowel nuttigen in ons horecagedeelte, als kopen voor thuis. Wij geloven namelijk dat horeca en retail elkaar alleen maar kan versterken en bieden de gast op deze manier een totaal plaatje aan!”.

Walhalla voor wijnliefhebbers
In het gloednieuwe Gastrovino La Liguria worden gasten niet alleen geïnspireerd door de smaakbeleving, maar ook door het sfeervolle interieur – ontworpen door Ann Piacenza - en de energieke ambiance van de zaak. De pure houten wijnstellingen, aardse kleurtinten, het nostalgische servies (die men overigens ook kan kopen voor thuis) en de klassieke Italiaanse galerijvloer geven de horecagelegenheid een nostalgische en warme uitstraling. De eyecatcher in de zaak is verreweg de oogverblindende ‘Wine-closet’. Deze verlichte inloop-wijnkoeling van 20m2 pronkt aan de achterzijde van de zaak en nodigt uit om bij de zaak naar binnen te lopen. De inhoud van de ‘Wine-closet’ is minstens zo uitnodigend: de meest prestigieuze wijnen van over de hele wereld worden hier in een constante temperatuur van 16 graden bewaard. Wijnliefhebbers die in de winkel mooie wijnen hebben gekocht en deze niet willen sjouwen naar de auto, kunnen gebruik maken van een extra service: de Wine Drive Thru. De Wine Drive Thru van La Liguria is de eerste van Nederland en biedt klanten de kans om bestellingen aan de achterkant van de winkel op te halen mét de auto. Klanten kunnen rustig blijven zitten, want de behulpzame medewerkers van La Liguria plaatsen de bestelling zo in de achterbak.

Nina Lekatompessy
PR consultant - Client manager
Gerelateerde items
Terug naar overzicht