Het HAKA-gebouw verkozen tot ‘Meest Markante Rotterdamse Vastgoedproject 2019'

Gisteravond vond de vierde uitverkochte editie van de Rotterdamse Vastgoedborrel plaats bij Metropole Café NRC. De netwerkborrel, gericht op het Rotterdamse vastgoed, is in slechts twee jaar tijd uitgegroeid tot een toonaangevend evenement waar iedereen uit de branche samenkomt. Naast de gebruikelijke borrel konden alle aanwezigen een stem uitbrengen op het ‘Meest Markante Rotterdamse Vastgoedproject 2019'. Het HAKA-gebouw van de Dudok Groep is verkozen tot het winnende vastgoedproject. Marjolein Smits van Oyen, Commercieel Asset Manager van Dudok Groep vertelt enthousiast: ‘’We zijn trots dat we met het HAKA-gebouw iets unieks neerzetten door een monumentaal pand duurzaam te ontwikkelen. Met behoud van de karakteristieke elementen van vroeger, waarderen we het vastgoed.’’

Het HAKA-gebouw
Het HAKA Gebouw van Dudok Groep projectontwikkeling gaat het object, met behoud van de industriële en monumentale waarden, transformeren tot een modern en karakteristiek bedrijfsverzamelgebouw voor kantoren en horeca. De architect is Wessel de Jonge Architecten en het pand is gevestigd aan Vierhavensstraat 38 te Rotterdam. Het HAKA-gebouw nam het op tegen The Modernist en Piekstraat Woontoren. The Modernist is het nieuwbouwproject van het Weenapoint tegenover het Centraal Station in opdracht van de Maarsen Groep. Het ontwerp van architectenbureau MVRDV is geïnspireerd door het modernisme dat kenmerkend is voor de Rotterdamse architectuur uit de jaren ’50 en ’60 van de vorige eeuw. De nieuwe woontoren ‘Piekstraat Woontoren’ bestaat uit vier volumes die grofweg op elkaar zijn gestapeld met speelse verspringingen. Het gebouw zal uit industriële materialen bestaan, van bakstenen aan de onderkant tot beton, staal en glas boven. Hierbij sluit ze naadloos aan bij zijn industriële omgeving. Het ontwerp is van architectenbureau KCAP, ook gevestigd aan de Piekstraat, in opdracht van Heijmans.

Vierde uitverkochte editie Rotterdamse Vastgoedborrel 2019
Na het succes van de vorige drie edities, werd het weer hoog tijd om de Rotterdamse vastgoedwereld bij elkaar te brengen tijden de uitverkochte netwerkborrel bij Metropole Café NRC. Vanaf 17.00 uur stroomden de eerste ‘vastgoed goeroes’ binnen en om 18.00 uur trapte ras Rotterdammer Jorrit ter Braak de avond feestelijk af. Beëdigd makelaar/taxateur Rob Puper van Stad en Land en NVM deelde tijdens deze editie zijn visie en bracht de belangrijkste ontwikkelingen in de vastgoedwereld onder de aandacht. Ook Elles en Jeroen Kromme van het allround familie vastgoedbedrijf Westpoint Beheer waren present gedurende de avond. Zij gingen dieper in op belangrijke ontwikkelingen als de lage rente en de veranderende regelgeving voor de woningbouw en de milieuproblematiek (met onder andere stikstof) waar de vastgoedmarkt mee kampt. Onder het genot van pizza’s van SUGO en muziek verzorgd door saxofonist Tijs Kok en dj André Dadi, konden de aanwezigen tot 19.30 uur een stem uitbrengen op het Meest Markante Rotterdamse Vastgoedproject van 2019. Om 20.00 uur reikte Jorrit ter Braak de prijs uit aan het HAKA-gebouw en ging de borrel tot in de late uurtjes door.

Nieuw Rotterdams Café NRC NRC
Het Metropole Café NRC op de Witte de Withstraat is zeven dagen per week geopend en transformeert ieder weekend van café restaurant in club. Het voormalige kantoor van de redactie van dagblad NRC is onder de Rotterdammers zelf en toeristen inmiddels een groot begrip in de stad. NRC behoort tot een van de zeven horecagelegenheden uit de Hell’s Kitchen Horeca Groep. Eigenaar Herman Hell is verkozen tot Meest Markante Horecaondernemer van Zuid Holland 2018 – 2019.


Gerelateerde items
Terug naar overzicht