Nieuwe sappige winteraardbei Calinda vanaf februari in de Nederlandse schappen

Hoewel de zomerzon nog even op zich laat wachten, kunnen we haar deze wintermaanden wel alvast op ons bord serveren. Vanaf deze week wordt de nieuwe Calinda-aardbei namelijk gelanceerd in de Nederlandse supermarkten. Om consumenten ook in de winter te laten genieten van smaakvolle aardbeien met zomerse eigenschappen, werkte fruitveredelaar Fresh Forward 19 jaar lang aan de ontwikkeling van Calinda. En met succes: de Calinda wordt geteeld in de volle Spaanse grond, is ongecompliceerd groot en heeft vanaf de egale groene kroon tot aan de punt een glanzend dieprood uiterlijk. Haar uitgesproken smaak is sappig, prettig zoetzuur en kent een sterk en vol aardbeienaroma. Van februari tot en met april zijn de aardbeien in Nederland te verkrijgen.

Een bijzondere aardbei
De verfijnde, sappige smaken en de vorm van Calinda zijn niet zomaar ontstaan; daar ging een onderzoeksproces van ruim 19 jaar aan vooraf. Van december tot en met juni wordt Calinda zorgvuldig geteeld in de volle Spaanse grond en vanaf februari tot en met april zijn de dieprode vruchten in Nederland te verkrijgen. De Mediterrane zon schijnt gedurende deze periode volop op de aardbeien, waardoor ze een zoete smaak en sappige textuur krijgen. Het plukken en verpakken vindt plaats in het veld, waarna de aardbeien direct naar Nederland worden getransporteerd. Hierdoor blijft de uitgesproken smaak goed gewaarborgd. Vanwege de kwaliteit zijn de grote rode vruchten goed geschikt voor transport en opslag. Samen met een uitmuntend uitstalleven, de tijd dat de aardbei in de winkel mooi en lekker blijft, wordt er gezorgd voor zeer weinig voedselverspilling. Vervolgens zorgen ervaren handelaren ervoor dat Calinda in perfecte staat op de planken aankomt. Eén ding is zeker: met Calinda maak je een zomerse start van het nieuwe jaar.

Over Calinda
Met haar volle aromatische smaak, prettige textuur, stevige uitstraling en stabiele productie onderscheidt Calinda zich van andere aardbeienrassen. Het ras heeft niet voor niets de meest stabiele Brixwaarde, het gehalte van natuurlijke suikers, gedurende het seizoen. Calinda is dan ook langer houdbaar dan andere aardbeien waardoor dit ras zelfs de meest verafgelegen bestemmingen in Europa in perfecte conditie weet te bereiken. Ook draagt de goede houdbaarheid bij aan een flinke beperking van voedselverspilling. Calinda werd ontwikkeld door fruitveredelaar Fresh Forward. In samenwerking met Wageningen University Research en de joint venture Fragaria Holland wordt zowel kennis uit onderzoek als ervaringen uit de praktijk opgedaan. Op deze manier ontwikkelt Fresh Forward fruitrassen die de wensen en behoeften van telers, handelaren en consumenten vervult. Het resultaat is een breed assortiment aan aardbeienrassen van hoge kwaliteit, waaronder Sonata, Rumba en Calinda. Vanaf 1 februari is Calinda te verkrijgen bij Dirk, Jan Linders en Hoogvliet onder de originele rasnaam Calinda.

Gerelateerde items
Terug naar overzicht