Speciale editie van Nationaal Jeneverfestival: Jeneverfestival@home 2020

Na het nieuws dat er deze zomer geen festivals mogen plaatsvinden, borrelde er al snel een nieuw idee op bij de organisatie van het Nationaal Jenevermuseum: het Jeneverfestival@home 2020.  Samen met Gemeente Schiedam wordt het Jeneverfestival omgetoverd tot een digitale festivalbeleving voor jenever – en gin liefhebbers uit het hele land. Fijnproevers genieten op zaterdag 12 september vanuit hun eigen woonkamer, tuin of balkon van een vier uur durende livestream waar alles draait om het ontdekken, proeven en beleven van jenevers, moutwijn en gin. Alles wat je nodig hebt is het Jeneverfestival@home proefpakket voor twee, bestaande uit drank, ingrediënten en proefglazen. Distilleerderij Hooghoudt is de eerste naam die aan het bruisende Jeneverfestival@home 2020 programma is toegevoegd.

Jeneverfestival@home 2020
Het Jeneverfestival@home is een online evenement waar de veelzijdigheid van de Hollandse trots wordt belicht en geproefd. Van hét oer-Hollandse kopstootje, tot de geschiedenis van moutwijn; deelnemers kunnen een middag lang kennismaken met nieuwe, exclusieve of nog onbekende producten van Nederlandse bodem. Van 14.00 tot 18.00 uur geniet je van een bruisend en interactief programma met interviews van distillateurs en brouwers, cocktail demonstraties van Nederlands beste bartenders en muziek van DJ’s.

Marjolein Beumer, directeur van het Nationaal Jenevermuseum Schiedam, zegt: ‘’De jeneverfeesten van het Jenevermuseum zijn de visitekaartjes van Schiedam Jeneverstad. Het Jeneverfestival is het belangrijkste en het grootste evenement dat wij jaarlijks organiseren. Dit jaar wilden we dan ook niets liever dan de voorliefde van de ambachtelijke producten en merken delen met heel Nederland. We hopen na deze livestream dat iedereen Schiedam op zijn lijstje zet en ons Jenevermuseum en het Distillers District wil bezoeken.''

Bruisend programma
Bij het Jeneverfestival@home 2020 zullen zowel bekende namen met hun meest excellente jenevers als micro-distillateurs aanwezig zijn. De eerste grote naam is Distilleerderij Hooghoudt die de 100% moutwijn, de RAW Genever, én de Single Grain moutwijn laat proeven. Ook wordt de ontwikkeling van de kopstoop 2.0 belicht aan de hand van een kopstootproeverij. Deze tasting wordt gegeven door Heleen Huis van Bierhuis de Klomp te Delft. Zij is de 'koningin' van de kopstoot en stond aan de wieg van de kopstoot 2.0. Meer informatie over het programma volgt de komende weken via jeneverfestival.nl/.

Over het Nationaal Jeneverfestival
Het Jeneverfestival staat al jaren bekend om de ambacht, kwaliteit en de persoonlijke benadering van de bezoekers. Veelbelovende distillateurs en bartenders vertellen alles over spannende cocktailcreaties en de geschiedenis van de spirit. De combinatie van workshops, rondleidingen, demonstraties en de steeds grotere selectie van jenevers, moutwijn en gin zorgt voor de ultieme beleving voor smaakexperts en de nieuwe generatie fijnproevers.  

Over het Jenevermuseum
Het Nationaal Jenevermuseum Schiedam is gevestigd in een voormalige moutwijnbranderij en distilleerderij in Schiedam. Vanwege de rijke jeneverhistorie is deze stad benoemd als jeneverhoofdstad van de wereld en wordt tegenwoordig ook steeds vaker ‘Distillers District’ genoemd. Dat heeft te maken met de initiatieven die vanuit de traditionele branche worden genomen om nieuwe, smaakvolle jenevers (en gins) te ontwikkelen. In het museum zijn regelmatig jeneverstokers actief die museumbezoekers alle ins en outs bijbrengen van het jeneverstoken.

Overige informatie
Jeneverfestival@home 2020
Zaterdag 12 september 14.00 – 18.00 uur
Proefpakket: 75,00 euro voor 2 personen
Tickets: aanmelden.jeneverfestival.nl

Adres
Nationaal Jenevermuseum | Lange Haven 74-76 | 3111 CH Schiedam | www.jenevermuseum.nl

Joy Struijk
PR-Consultant & Content Creative
Gerelateerde items
Terug naar overzicht