Sterrenchef François Geurds maakt jubileumburger voor Nieuw Rotterdams Café

Nieuw Rotterdams Café viert deze maand haar 10-jarig jubileum met een feestprogramma van maar liefst 10 dagen. De aftrap van de festiviteiten vindt plaats op 11 november met de opening van een nieuwe expositie. Hier kan het publiek genieten van kunst van de Rotterdamse kunstenaars Eveline Schram, Iwan Smit en Benny Emmerich. De daaropvolgende dagen worden gevuld met oa. bekende dj’s en aansprekend entertainment. Op culinair vlak zal sterrenchef François Geurds -bekend van het Rotterdamse FG Foodlabs en FG Restaurant met respectievelijk 1 en 2 sterren- een jubileumburger creëren voor NRC. Deze burger zal gedurende 4 maanden buiten de kaart om te proeven zijn. “First we eat, then we dance. Dat is de slogan van NRC. Oftewel; we bieden heerlijk eten én een goed feest. Dankzij de samenwerking met François Geurds, kunnen onze gasten straks genieten van een gerecht met STERallure. De perfecte bodem voor een avond op de dansvloer” Aldus manager Rogier Nelisse.

Expositie
Speciaal voor het 10-jarige jubileum, staat de nieuwe kunstexpositie in het teken van de werken van drie Rotterdamse kunstenaars. Zo zal Eveline Schram, bekend vanwege haar kleurrijke en illustratieve kunst, exposeren in het Atrium. Ook Iwan Smit, bekend om zijn prikkelende, driedimensionale werken, zal te zien zijn. De fotograaf Benny Emmerich, die Rotterdammers door zijn lens sprekend in beeld brengt, sluit de rij. De expositie wordt op vrijdag 11 november feestelijk geopend en is vrij te bezoeken. Nelisse vertelt vol trots: “10 jaar NRC is voor ons een bijzonder moment om bij stil te staan. Voor Rotterdam is NRC namelijk meer dan een horecagelegenheid alleen. Het is ook een plek waar kunstenaars en culturele instellingen een podium krijgen. Het was dan ook logisch om voor het 10-jarig jubileum een samenwerking aan te gaan met drie sprekende, Rotterdamse kunstenaars. Iedereen kan komen genieten van de kunstwerken.”

Nieuw Rotterdams Café
Voor veel Rotterdammers is het altijd drukke Nieuw Rotterdams Café een begrip. Gelegen aan de net zo drukke Witte de Withstraat, kan je hier terecht voor een ontbijt, lunch, diner of gezellige borrel. De avond wordt bij voorkeur afgesloten in de ruimtes het Atrium of in de Next, waar elk weekend de dj’s een feestje bouwen. Toch was NRC niet altijd een uitgaanshotspot. Tot aan de jaren 70 huisde hier de redactie van het dagblad Nieuwe Rotterdamsche Courant, oftewel NRC. Na een fusie met het Algemeen Handelsblad, verhuisde de Nieuw Rotterdamsche Courant naar een nieuw pand. Het statige gebouw stond vervolgens jaren leeg, totdat het Nederlandse Fotomuseum er haar intrek nam. Slechts een vijftal jaar verbleef het fotomuseum in het voormalige pand van NRC, waarna er permanent een horecabestemming kwam. Dankzij het openbreken van de kantoorruimtes en een directe verbinding naar het souterrain, ontstond het royale karakter waar het huidige NRC bekend om is. Tegelijkertijd ademt elke ruimte een eigen sfeer, waardoor de rijke geschiedenis van het statige pand nog steeds prominent zichtbaar is.

Marthe Oltheten
PR Consultant & Copywriter
Gerelateerde items
Terug naar overzicht