Winteraardbei Calinda brengt de zon naar Nederland

Voor wie wel een opkikker kan gebruiken ligt de winteraardbei Calinda sinds vandaag weer in de schappen van de Nederlandse supermarkt. De aardbei is een heuse vitaminebom en bevat hoge concentraties vitamine C en foliumzuur. Deze superfood is daarnaast niet alleen goed voor de weerstand, maar ook nog eens laag in calorieën. De Calinda wordt in de volle, Spaanse grond geteeld en is langer houdbaar dan de traditionele winteraardbei. Woordvoerder Ingrid vertelt over deze warmbloedige winterse aardbei: “Er is steeds meer aandacht vanuit de consument voor een gezond eetpatroon, juist in de winter. Met de ontwikkeling van de Calinda willen we aan die vraag voldoen. Daarnaast willen we graag een mooi product leveren.”

Superfood
De Calinda aardbei is uniek in haar soort wat betreft haar verfijnde smaak, haar opvallend grote omvang én dieprode kleur. Daarnaast is de winteraardbei ook nog eens heel erg gezond: de vrucht bevat, na de kiwi, het hoogste percentage vitamine C van alle populaire fruitsoorten en is ook nog eens rijk aan foliumzuur en vezels. Vergeet de blauwe bes en de acaibes, de aardbei is het superfood van vandaag. Niet alleen is ze zoeter, maar deze rode vitaminebom is ook nog eens rijk aan bioactieve plantenstoffen, en dan met name de flavonoïde fisetine. Fisetine wordt geroemd vanwege zijn verjongende werking op cellen. Goed voor de huid en het haar dus. Ook werkt fisetine als natuurlijke antidepressant, activeert het de hersenen en ondersteunt het de lever.

Het proces
Van december tot juni wordt de Calinda zorgvuldig geteeld in de volle grond in Spanje. Hierdoor zijn de vele gezondheidsvoordelen van de Calinda beschikbaar in de winter. Vanwege het relatief milde winterklimaat heeft de aardbei geen verwarmde kas nodig om geteeld te worden. Na de oogst worden de rijpe Calinda’s direct verpakt en naar Nederland getransporteerd, waar ze van februari tot april in de schappen liggen. Dankzij de hoge vruchtkwaliteit zijn de grote Calinda’s uitstekend geschikt voor transport en opslag. Niet alleen fijn voor de consument, maar dankzij de lage verspillingsgraad ook fijn voor het milieu. De aardbeien zijn verkrijgbaar bij oa. JUMBO, Super Unie leden, Hoogvliet, Dirk, Boni, en Ekoplaza en nog veel meer.

Over Calinda
Het aardbeienras Calinda is ontwikkeld door fruitveredelingsbedrijf Fresh Forward. In samenwerking met Wageningen University Research en de plantenkwekers van Fragaria Holland wordt zowel kennis uit onderzoek als ervaringen uit de praktijk opgedaan. Op deze manier ontwikkelt Fresh Forward fruitrassen die de wensen en behoeften van telers, handelaren en consumenten vervult. Het resultaat is een breed assortiment aan aardbeienrassen van hoge kwaliteit, waaronder Sonata, Verdi en Calinda.

Marthe Oltheten
PR Consultant & Copywriter
Gerelateerde items
Terug naar overzicht